Uitbreiding netwerk over heel België

Met meer dan 7.000 kilometer glasvezel in België en 25.000 kilometer in de Benelux liggen we sowieso ergens bij u in de buurt. In de meeste gevallen bent u dus gemakkelijk te connecteren wat resulteert in een beperkte aansluitingskost.


Bovendien zijn we zeer sterk aanwezig op vele industrieterreinen en alle havens in België en Nederland. Wist u trouwens dat we 1 van de slechts 2 operatoren in België zijn die een nationaal dekkend netwerk aanbieden? Sinds de oprichting in 2000, breidt Eurofiber zijn infrastructuur permanent uit.

Eurofiber België heeft sinds maart 2017 zijn capaciteit in het datacenter van LCL Diegem aanzienlijk verhoogd door het ‘on-net’ brengen van de nieuwe vleugel van dit datacenter. Eurofiber was de eerste carrier om de nieuwe vleugel van het datacenter ‘Diegem 4’ te voorzien van eigen glasvezelkabels en het MPLS netwerk. Naar onze klanten toe maken ‘dual homed’-aansluitingen nu ook deel uit van ons aanbod. Hiermee bevestigt Eurofiber zijn groei-ambities in de regio.

Eurofiber is heden ook druk bezig met het implementeren van een 48km lang glasvezelnetwerk rond Kortrijk. Deze roll-out zal in 2 fasen gebeuren waarbij een eerste fase operationeel is. De tweede fase staat gepland voor dit najaar.

Ook in Wallonië bouwt Eurofiber zijn netwerk uit met een nieuwe 25km lange ring rond Charleroi. Deze werken zitten momenteel in een uitvoeringsfase die dit najaar operationeel zal zijn.

[ssbp]