Sleutelfiguren Koen

Deze maand introduceren we een nieuwe rubriek in onze nieuwsbrief ‘Sleutelfiguren’. Elk van onze medewerkers-collega’s is een onmisbare schakel binnen de werking van Eurofiber. Voortaan zetten we in elke editie een van deze mensen in de schijnwerpers. Hier mag Koens Cosyns, Segment marketeer, de spits afbijten.


“Ik ben bij Eurofiber terecht gekomen tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe job. Zo botste ik op een lijstje van de 50 snelst groeiende ICT/telecom-bedrijven, Eurofiber stond hier tussen.” Toen Koen een kijkje nam op onze website stond er toevallig een vacature als Segment marketeer open. “Ik heb een mail gestuurd en een uur later had ik de HR-verantwoordelijke aan de lijn en zo is de bal beginnen rollen”. Kort daarna nam Koen de rol van Segment marketeer op. Hij zet marketingacties op en zorgt voor de opvolging.

Watch out, we are coming

Eurofiber is een organisatie in doorstartfase, zo ook het marketing departement, “Voordien werd dit geleid vanuit Nederland maar nu hebben we het heft in eigen handen genomen.” Uitdagingen genoeg dus, zo probeert Koen marketingacties uit te werken waarbij hij out-of-the-box mag denken maar die wel binnen een realistisch kader vallen. Koen houdt van de vrijheid die hem gegeven wordt, “Ik krijg heel veel vrijheid en mag zelf met acties komen en die uitwerken zolang mijn manager het ziet zitten. Werkt het niet, dan werkt het niet en proberen we volgende keer iets anders.”

Koen hoopt vooral bij te dragen aan de naamsbekendheid van Eurofiber en zo onze twee grootste concurrenten het vuur aan de schenen te leggen. “Als ik daar in slaag, ben ik al heel tevreden” lacht Koen. Wanneer je hem vraagt om Eurofiber in 1 woord te omschrijven, geeft hij er 9 “the new kid on the block. We are coming.”

De mens achter Eurofiber

Naast zijn werk binnen Eurofiber is Koen enkele maanden geleden voor het eerst vader geworden. “En dat heeft veel meer impact op mijn leven gehad dan ik vooraf had gedacht. Je hele leven wordt overhoop gegooid en je moet opnieuw je weg vinden.” Daarnaast houdt Koen van activiteiten waar een spelelement in vervat zit, zoals squashen en snowboarden. Maar genieten doet hij evenzeer van zijn wekelijks kaart-uurtje met zijn jeugdvrienden. Hoe hij contact is blijven houden met hen is simpel “We zijn allemaal in en rond Mechelen blijven wonen en hebben elkaar nooit echt losgelaten”. Tijdens deze avonden spelen we kleuren wiezen en er wordt eigenlijk meer gelachen dan gekaart.

[ssbp]