#Nieuws

Trendrapport: Wat kunnen we verwachten in 2030?

“Mensen zijn absoluut bereid de mogelijkheden van technologie te omarmen maar zolang technologiebedrijven er onvoldoende in slagen concreet inzicht te geven in het persoonlijk voordeel, blijft de consument sceptisch.”

Dat was de algemene strekking van het debat tijdens het ‘Slim Nederland in 2030’-congres. Onder leiding van Rick Nieman debatteerden zes vooraanstaande experts uit wetenschap, bedrijfsleven en overheid over kansen en bedreiging rondom verdergaande digitalisering in de komende 15 jaar. Het 15-jarig bestaan van Eurofiber was aanleiding voor de organisatie van het ‘Slim Nederland in 2030’-congres.

De technologische ontwikkelingen gaan in een razendsnel tempo: we leven in een wereld die steeds meer digitaal wordt. Hoe slim zijn we in 2030? Wat staat ons allemaal te wachten? En willen we dat eigenlijk wel? In dit rapport kijken we vooruit, aan de hand van marktonderzoek onder consumenten en zakelijke beslissers uit Nederland, interviews met opinieleiders en de visie van Eurofiber. Aan de basis liggen vier plausibele toekomstscenario’s opgesteld in samenwerking met het wetenschappelijk Rathenau Instituut.

Download het trendrapport hier. Smart Society Journal feb 2016

home-widget

 

 

 

[ssbp]