#Nieuws

Gratis wifi in Oostende dankzij het Citymesh-netwerk en Eurofiber

Na Antwerpen gaat nu ook Oostende met Citymesh in zee om de belangrijkste straten en pleinen van gratis wifi te voorzien. Sinds 2013 stijgt de interesse voor wifi op (semi-) publieke plaatsen. Steeds meer steden en gemeenten vinden dat zo’n aanbod tot hun takenpakket behoort. Blankenberge en Sint-Niklaas hebben de stap al gezet. Stekene, Beveren, Knokke en andere volgen binnenkort.

citymesh_baselin_cmyk [Converted]De term “Smart City” duikt steeds vaker op in de marketingstrategie van steden en gemeenten. Concreet betekent dit dat zij hun burgers en bezoekers met sensoren, intelligente systemen en de analyse van big data alle voordelen van de digitale samenleving willen bieden. Wij zijn het immers gewoon om overal online te gaan, thuis te werken en steeds persoonlijker benaderd te worden.

Een Smart City en, bij uitbreiding, een Smart Society zijn onontbeerlijk voor economische groei, innovatie en een beter leefklimaat. Hoe belangrijk technologie in dit verhaal ook is – denk aan de aansluiting van infrastructurele en andere objecten op een digitale ruggengraat –, toch staat het gemak van de mens centraal. Op veel plaatsen duiken initiatieven op en het is de kunst om die op de juiste wijze met elkaar te verbinden. Een slim digitaal netwerk is dus onmisbaar als het hart van een Smart Society.

Gepersonaliseerde wifinetwerken, gebaseerd op big data

Citymesh is een wireless-expert, die in verschillende niches en voor talloze projecten werkt volgens het “White Label WiFi”-principe. Klanten bepalen daarbij zelf de branding en spelregels van het netwerk. De uiteindelijke gebruiker komt dus meestal niet in contact met de naam Citymesh.

Met WiFiLAB, een inhouse ontwikkeld, uitgebreid back-endplatform, biedt Citymesh zijn klanten vrijwel onbeperkte mogelijkheden. Het bedrijf integreert het wifinetwerk ook zoveel mogelijk in de bestaande bedrijfsprocessen. Dat bevordert immers de klantenbinding en ondersteunt de marketingstrategie.

Samen met de klant bepaalt Citymesh bijvoorbeeld welke wifi-ervaring de eindgebruiker krijgt (Connect), welke data moet worden verzameld, hoe deze data moet worden geïnterpreteerd (Analyse) en hoe de gebruikerservaring en rentabiliteit van het netwerk moeten worden geoptimaliseerd (Engage).

Overheid en privé bundelen krachten voor wifinetwerken

Om een wifinetwerk in een stad of gemeente aan te leggen, is het vaak nodig om de vereiste hardware zowel op publieke, als op privélocaties op te stellen. De gemeentediensten en de politie kunnen het netwerk bovendien voor andere doeleinden gebruiken, zoals muziekboxen aansturen of camerabewaking.

Het gratis wifinetwerk in Oostende steunt op de 1 GB ethernetconnectie die Eurofiber heeft aangeleverd tussen het gebouw De Mast in Oostende en LCL Diegem, het datacenter van Citymesh. Oostende en Citymesh maken dankbaar gebruik van de hoogwaardige digitale infrastructuur en het glasvezelnetwerk van Eurofiber. Dit open netwerk is inmiddels 25.500 km lang en biedt landelijke dekking in België en Nederland. Het voorziet meer dan 12.000 locaties en 550 bedrijventerreinen van hoogwaardige glasvezelverbindingen en het wordt nog voortdurend uitgebreid.

Wenst u meer informatie, stuur uw vraag dan gerust naar info@eurofiber.be of bart.couvreur@citymesh.com.

[ssbp]