Eurofiber stelt voor: Secure Cloud Connect

Steeds meer bedrijven implementeren cloudtoepassingen, maar ook hier is de ketting maar zo sterk als de zwakste schakel. Immers, cloudleveranciers beperken hun dienstverlening tot hun platform.

City of Moscow. Russia. Business center Moscow-city at sunset.

­
In heel het verhaal is de connectiviteit tussen het netwerk van uw klant en het cloudplatform van primordiaal belang. Daarom lanceert Eurofiber een nieuwe dienst Secure Cloud Connect. Een eigen private verbinding naar het cloudplatform, volledig gescheiden van het publieke internet.

Secure Cloud Connect biedt bedrijven een volledig verzorgde verbinding vanaf hun eigen lokale netwerk naar de cloud. De verbinding wordt door Eurofiber georganiseerd op de cloud exchange. Op die manier hoeven IT-afdelingen zelf niet te investeren in tijd, kennis en nieuwe apparatuur, en kunnen ze sneller profiteren van innovatieve en kostenefficiënte cloudtoepassingen.

De verwachting is dat de cloudmarkt in de komende twee jaar in snel tempo verder zal groeien. Uit onderzoek blijkt dat 91% van de ICT-managers verwachten dat ze binnen 12 maanden cloudapplicaties gaan implementeren, waarbij zij hoge bandbreedtes noodzakelijk achten en een sterke voorkeur hebben voor directe verbindingen. Met Secure Cloud Connect speelt Eurofiber naadloos op deze ontwikkeling in.

Hoge beschikbaarheid en zeer lage latency

Eurofiber verzorgt via zijn eigen netwerk een rechtstreekse en private verbinding naar Microsoft Azure (Equinix Cloud Exchange). Azure biedt het volledige pakket aan van cloud computing services, van Infrastructure-as-a-Service (IaaS) tot volledig gemanagede Platform-as-a-Service (Paas). Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om moderne websites en webtoepassingen te implementeren en schalen, SQL-database-as-a-service te beheren of machine learning toe te passen.

Eurofiber Secure Cloud Connect wordt geleverd over Eurofiber IP VPN- of Ethernet VPN-verbindingen. De bandbreedte is schaalbaar van 50 Mb/s tot 10 Gb/s en kan dus gemakkelijk meegroeien met de behoeften van organisaties. Secure Cloud Connect garandeert een zeer hoge beschikbaarheid en een zeer lage latency. Dit maakt de dienst ook bijzonder geschikt voor bedrijfskritische real-time applicaties. Met Eurofibers onafhankelijke glasvezelnetwerk als fundament zijn organisaties vrij in de keuze van hun cloudproviders en –diensten. Daarin is Eurofiber uniek. Door de fijnmazigheid van het netwerk kunnen bedrijven bovendien snel en eenvoudig locaties aansluiten op hun cloudproviders.

Onlangs hadden we het genoegen om voor de FOD Mobiliteit een ‘Secure Cloud Connect’-connectie te realiseren. De klant kan hierbij genieten van een redundante 2Gb-link naar het cloudplatform van Microsoft Azure.

Wenst u meer informatie over deze nieuwe dienst, neem dan gerust contact op met uw accountmanager of mail uw vraag naar info@eurofiber.be

[ssbp]