Redundante glasvezelring ondersteunt stabiliteit en snelle groei Isabel plus voorbereiding op opengaan markt elektronisch betalingsverkeer

Maarssen/Diegem, 7 juli 2015 – Eurofiber heeft een aantal van de datacenters van Isabel, de belangrijkste aanbieder van internetbankieren voor professionele gebruikers in België, redundant met elkaar verbonden via een netwerk van Managed dark fiber. De verbindingen ondersteunen de stabiliteit van de bedrijfsprocessen en de snelle groei van Isabel, en helpen het bedrijf zich klaar te maken voor het opengaan van de Europese markt voor het elektronisch betalingsverkeer in 2016.


“Onze connectiviteit moet ‘future proof’ zijn. Met de Managed dark fiber-verbindingen van Eurofiber hebben we de snelheid van de verbindingen tussen onze datacenters zelf in de hand en kunnen we onbeperkt groeien. Daarbij is de continuïteit van ons dataverkeer gegarandeerd. Eurofiber bood bovendien de beste prijs-prestatieverhouding”, aldus Geert Aerts, Procurement Manager van Isabel.
Managed dark fiber-verbindingen zijn onbelichte glasvezelverbindingen. Organisaties belichten deze verbindingen zelf, waarbij de keuze van hun belichtingsapparatuur de bandbreedte bepaalt. Ze kunnen de verbindingssnelheid vrijwel onbeperkt uitbreiden en zijn niet gebonden aan de vaste bandbreedtes die door traditionele netwerkleveranciers worden geboden. Isabel profiteert hiermee van een enorme flexibiliteit.

De redundante (dubbele) uitvoering van het Managed dark fiber-netwerk van Isabel garandeert bovendien een optimale beschikbaarheid van de verbindingen tussen de datacenters van het bedrijf: mocht de connectiviteit ergens in het netwerk uitvallen, dan is er altijd een alternatieve route waarover het dataverkeer ongestoord door kan gaan.