#Persbericht

Eurofiber Secure Cloud Connect biedt nu ook rechtstreekse koppeling met Amazon Web Services

Verdere uitbreiding dienst voor directe connectie met toonaangevende cloudproviders via betrouwbare privéglasvezelverbinding, gescheiden van het publieke internet.


Eurofiber lanceert een directe connectie naar Amazon Web Services (AWS). Hiermee vult het bedrijf de mogelijkheden van zijn huidige Secure Cloud Connect-dienstverlening aan. Secure Cloud Connect biedt organisaties rechtstreeks en redundant aansluiting op toonaangevende cloudplatformen via een van het publieke internet gescheiden glasvezelverbinding. Op deze wijze kunnen ze veilig en zorgeloos de oprit naar de cloud nemen en hebben ze daar altijd snel en betrouwbaar toegang tot hun data en applicaties. Eurofiber introduceerde Secure Cloud Connect in het najaar van 2016, waarbij het al een directe verbinding naar Microsoft Azure bood. Het bedrijf zal steeds meer bestaande en nieuwe cloudleveranciers op deze dienst aansluiten, door het aantal koppelingen ieder kwartaal verder uit te breiden.

“Met de koppeling van Amazon Web Services naast de bestaande Microsoft Azure-connectie, breiden we onze dienstverlening uit met een additionele wereldwijde top cloud provider. Met Secure Cloud Connect bieden we organisaties een veilige verbinding, optimale beschikbaarheid, betrouwbaarheid en eenvoud, waarmee we ze maximaal ontzorgen. Zo garanderen we onze klanten een connectie naar de cloud, zonder dat ze daar zelf omkijken naar hebben en leveren we een belangrijke bijdrage aan hun bedrijfscontinuïteit. Ze kunnen bovendien nog makkelijker slimme toepassingen in gebruik nemen die bijdragen aan de smart society. Met ons onafhankelijke glasvezelnetwerk als fundament zijn klanten hierbij vrij in de keuze van hun cloudproviders en –diensten. Daar zijn we als Eurofiber uniek in”, aldus Hans Witdouck, Managing Director van Eurofiber België.

Met Secure Cloud Connect speelt Eurofiber in op de snelle groei van de cloudmarkt en de toenemende behoefte aan directe, veilige en flexibele cloudverbindingen met hoge bandbreedtes. De dienst biedt bedrijven een volledig verzorgde verbinding vanaf hun lokale netwerk naar de cloud. De verbinding loopt via het eigen glasvezelnetwerk van Eurofiber, dat zich met 26.000 km uitstrekt over de Benelux. Door de fijnmazigheid van dit netwerk kunnen organisaties hun locaties snel en eenvoudig aansluiten op het cloudplatform van hun keuze. Eurofiber zorgt voor de verbinding met de cloud exchange. Met Secure Cloud Connect hoeven IT-afdelingen zelf niet te investeren in tijd, kennis en nieuwe apparatuur en kunnen organisaties sneller profiteren van innovatieve en kostenefficiënte cloudtoepassingen. Dit ondersteunt de ontwikkeling van de smart society.

Eurofiber Secure Cloud Connect wordt geleverd over Eurofiber IP VPN- of Ethernet VPN-verbindingen. De bandbreedte is schaalbaar van 50 Mb/s tot 10 Gb/s en kan dus gemakkelijk meegroeien met de behoeften van organisaties. Secure Cloud Connect garandeert een zeer hoge beschikbaarheid en een zeer lage latency. Dit maakt de dienst ook bijzonder geschikt voor bedrijfskritische real-time applicaties.

 

[ssbp]