#Persbericht

Eurofiber realiseert pro forma adjusted EBITDA van EUR 109 miljoen over 2019

Eurofiber logo

Maarssen, 28 april 2020 – De ondernemingen van Eurofiber Groep realiseerden in 2019 een pro forma adjusted EBITDA* van EUR 109 miljoen (2018: EUR 91 miljoen) bij een pro forma omzet van EUR 181 miljoen (2018: EUR 153 miljoen).

Omzet en EBITDA groeiden deels door acquisities: in november 2019 nam Eurofiber zowel Datacenter Nedzone als de Franse ondernemingen ATE en Eurafibre over en er werd een 50% belang in het Franse Eura DC genomen. De genoemde omzet en EBITDA zijn pro forma, dat wil zeggen dat de resultaten van de overgenomen ondernemingen zijn meegeteld alsof zij het gehele jaar deel uitmaakten van Eurofiber Groep. Worden de overnames buiten beschouwing gelaten, dan bedroeg de stijging van de adjusted EBITDA en omzet respectievelijk bijna 9 en ruim 10 procent.

Vooruitblik 2020

In maart heeft de COVID-19 crisis de landen waarin Eurofiber actief is getroffen. Omdat digitale connectiviteit en cloud diensten nu meer dan ooit van vitaal belang zijn voor de economie en maatschappij, heeft de crisis vooralsnog geen grote invloed op de commerciële activiteiten van Eurofiber. In Nederland vindt op dit moment geen noemenswaardige vertraging plaats bij de aanleg van netwerken voor klanten. Dit is wel het geval in Frankrijk en België, waar van overheidswege beperkingen zijn opgelegd bij de oplevering van nieuwe projecten. Eurofiber verwacht de financiële gevolgen hiervan in de loop van het jaar grotendeels te kunnen compenseren.

* Eurofiber definieert adjusted EBITDA als bedrijfsresultaat vóór afschrijvingen en amortisaties en aangepast voor het effect van eventuele uitzonderlijke of buitengewone baten en lasten.

>> Lees ook het overzicht ‘Hoogtepunten Eurofiber 2019’ als bijlage van dit persbericht.

Over Eurofiber

Eurofiber exploiteert sinds 2000 hoogwaardige digitale open infrastructuur. Met ons eigen glasvezelnetwerk en datacenters bieden we bedrijven, overheden en non-profit organisaties toekomstvaste, slimme en open cloud- en connectiviteitsoplossingen. Klanten hebben de vrijheid om zelf de diensten, toepassingen en aanbieders te kiezen die ze nodig hebben. Zo kunnen ze het innovatiepotentieel in de digitalisering ten volle benutten. Eurofiber heeft een eigen glasvezelnetwerk van 36.000 kilometer in Nederland, België en Frankrijk, met een vertakking in Duitsland. Eurofiber ondernemingen Dataplace en Eura DC exploiteren acht datacenters in Nederland en Frankrijk. Naast deze vitale infrastructuur bieden we ook oplossingen voor interconnectiviteit tussen bijna alle hoogwaardige carrier neutrale datacenters in Nederland en België middels het DCspine platform. Eurofiber legt hiermee het fundament onder de digitale samenleving. De Nederlandse overheid heeft Eurofiber dan ook de status toegekend van ‘vitale infrastructuur’.

Eurofiber Groep bestaat uit: Eurofiber en DCspine (in Nederland en België), Dataplace (Nederland), Eurafibre, ATE en Eura DC (Frankrijk).

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Armand Rouw, Tel. +31 (0)6 3485 1722, e-mail armand.rouw@eurofiber.com.