#Persbericht

Eurofiber kiest Cas-Vos en Fabricom als aannemers voor aanleg en onderhoud glasvezelnetwerk

Samenwerking met geselecteerde aannemers ondersteunt snelle groei en ambities van Eurofiber in België

Diegem – Eurofiber heeft de aannemersnemersbedrijven Cas-Vos en Fabricom gekozen als vaste partners voor het uitbreiden en onderhouden van zijn glasvezelnetwerk in België. De contracten met de aannemers hebben een looptijd van drie jaar. Eurofiber maakte in de afgelopen tijd een zeer snelle groei door, onder meer door de recente overname van B-Telecom. Daarmee beschikt het bedrijf nu ook in België over een landelijk dekkend netwerk. De samenwerking met Cas-Vos en Fabricom ondersteunt de verdere expansieplannen van Eurofiber.

“Door onze snelle groei hebben we veel werk te verdelen en dat zal in de komende jaren zo blijven: onze ambitie is om onze activiteiten in België in de komende vijf jaar te verdubbelen. Met Cas-Vos en Fabricom hebben we twee goede aannemers aan ons gebonden, die ons de flexibiliteit bieden om deze ambitie te realiseren”, zegt Lars Alkema, director van Eurofiber Belgium.

Sterke ketenintegratie

Bij de selectie van de aannemers is een zeer uitgebreid en zorgvuldig proces gevolgd. Uitgangspunt was een perfecte match waarbij Eurofiber en de aannemers dezelfde visie op samenwerking delen. Ketenintegratie speelt hierin een belangrijke rol: de activiteiten van Cas-Vos en Fabricom worden onderdeel van de Eurofiber-processen. Daarbij werken de aannemers volgens de procedures en richtlijnen van Eurofiber, nemen ze een aantal taken voor het aanleggen en beheren van het glasvezelnetwerk over en werken ze direct binnen zijn netwerk- en beheersystemen.

De aannemers hebben zo meer verantwoordelijkheid en kunnen de processen in eigen hand houden, terwijl Eurofiber optimaal gebruikmaakt van hun expertise en flexibiliteit. Dit maakt het mogelijk om korte doorlooptijden, een hoge leverbetrouwbaarheid en een hoge kwaliteit aan klanten te garanderen.

[ssbp]