Eurofiber neemt Eurafibre, ATE en Eura DC in Frankrijk over

26 november 2019

Nederlands-Belgische specialist in digitale infrastructuur breidt uit naar een derde land

Maarssen, Nederland – Eurofiber, de Nederlands-Belgische specialist in digitale infrastructuur, heeft de overname van drie Franse bedrijven aangekondigd: Eurafibre, ATE en Eura DC. De in Rijsel gevestigde zusterbedrijven hebben in het noorden van Frankrijk een sterke positie opgebouwd op het gebied van glasvezelconnectiviteit, cloudoplossingen, managed services en serverhosting in datacenters.

Samen exploiteren deze Franse ondernemingen meer dan 2000 km glasvezelnetwerk en 2 lokale datacenters, waarmee ze diensten verlenen aan 150 bedrijventerreinen en 200 gemeenten in Noord-Frankrijk. De overgenomen bedrijven vullen de ondernemingen van Eurofiber goed aan, zowel door de nabijheid van hun netwerken als in hun visie op open infrastructuren. Deze gedeelde visie betekent dat klanten naar eigen voorkeur kunnen kiezen voor connectiviteit, colocatie of infrastructuurdiensten in de cloud, en zo de diensten, toepassingen en providers volledig vrij kunnen bepalen.

Alex Goldblum, CEO van Eurofiber: “We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Eurafibre, ATE en Eura DC. Deze bedrijven passen perfect in onze ambitie om binnen Europa te groeien, vooral vanwege hun aandacht voor de klanttevredenheid en hun uitstekende reputatie op dat vlak.” Maxence Rousseau, CEO van Eurafibre, ATE en Eura DC: “We wilden onze bedrijven naar de volgende fase loodsen en gingen daarom op zoek naar een solide partner die ons kon helpen om die ambitie te verwezenlijken. We zijn ervan overtuigd dat we in Eurofiber de perfecte partner hebben gevonden op operationeel, commercieel en cultureel vlak. We kijken ernaar uit om samen onze huidige en toekomstige klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.”

Zowel CEO/CTO Maxence Rousseau als CFO/COO Sophie Lebrecht blijven hun huidige functie binnen de bedrijfsstructuur uitoefenen.

[ssbp]