#Persbericht

DCspine sluit Unix-Solutions datacenters in België aan

  • Uitbreiding is nieuwe stap naar een nationaal netwerk tussen datacenters in België.
  • Klanten van Unix-Solutions krijgen met DCspine direct toegang tot een rijk ecosysteem van IT en Cloud aanbieders.

Zaventem/Maarssen, 21 april 2021 – Interconnectieplatform DCspine heeft recent de twee Unix-Solutions datacenters in Zaventem en Leuven aangesloten op zijn netwerk. Met deze uitbreiding biedt DCspine inmiddels zijn diensten aan tussen zes datacenters in België. In Nederland zijn al meer dan 70 datacenters op het platform aangesloten.

‘Unix-Solutions heeft met de combinatie van datacenters in Zaventem en Leuven een interessant aanbod aan Belgische klanten. De snelle klantgerichte aanpak in combinatie met sterke technische kennis zien wij als succesfactoren. Met de uitbreiding van onze diensten naar de twee datacenters van Unix-Solutions sluiten we direct een aantal klanten aan en bieden we die directe toegang tot allerlei netwerkdiensten, waaronder een directe, veilige en schaalbare verbinding naar AWS en NaWAS. Dit bevestigt de relevantie van ons interconnectieplatform’,  aldus Jan Michiel Berkel, managing director van DCspine.

Managing Director van Unix-Solutions, Steven Bens: “DCspine zorgt voor een mooie aanvulling en uitbreiding van onze bestaande diensten omwille van de groeiende vraag voor interconnects naar andere cloud of service providers. We zijn ook verheugd om een belangrijke schakel te worden in het netwerk van DCspine in België. Met deze uitbreiding van DCspine zal er in de toekomst tevens een extra cross border interconnect voorzien worden in het oosten van ons land, waardoor de redundancy van het DCspine netwerk enkel maar verbeterd zal worden.“

Uitbreiding van DCspine in België
In 2019 heeft DCspine de eerste stappen in België gezet met het aansluiten van Interxion, LCL in Diegem & Antwerpen en met Datacenter United Antwerpen. De uitbreiding heeft geleid tot een sterke groei van cross-border connectiviteitsdiensten tussen Nederland en België en een rijk aanbod van direct access tot public cloud en nationale IT en cloud aanbieders. Na deze succesvolle introductie van DCspine in België breidt het platform nu uit met de datacenters van Unix-Solutions als een nieuwe stap in de realisatie van zijn groeistrategie.

Over het DCspine platform
DCspine, onderdeel van Eurofiber, biedt een interconnectieplatform dat connectiviteit biedt tussen meer dan 70 datacenters in Nederland, 6 datacenters in België en een datacenter in Frankfurt. Het DCspine netwerk, dat gebruik maakt van het betrouwbare netwerk van Eurofiber, is redundant opgebouwd en biedt hoge en schaalbare bandbreedtes. DCspine verbindt bedrijven en organisaties met de diensten die ze nodig hebben, wanneer ze die nodig hebben. Met het software defined platform maakt DCspine connectiviteit beheersbaar en vereenvoudigt en verkort het de processen voor het opzetten of uitbreiden van een nieuw veerkrachtig netwerk tussen datacenters en naar de cloud.

Voor meer informatie over DCspine, ga naar: https://www.dcspine.nl

Over Unix-Solutions
Unix-Solutions – opgericht in 2005 – biedt vanuit eigen datacenters in Zaventem en Leuven betrouwbare en schaalbare oplossingen aan. De brede waaier aan (managed & unmanaged) oplossingen omvatten onder andere high available clouddiensten, infrastructure as a service,
(private) platform as a service diensten, IT housing/colocation, webhosting & domeinnamen.

Door de full scale expertise van Unix-Solutions kunnen diensten voor klanten zeer snel worden opgeleverd en op maat worden geconfigureerd. De beide datacenters van Unix-Solutions zijn Tier 3 built en ISO 27001 gecertificeerd.

Voor meer informatie over Unix-Solutions: https://www.unix-solutions.be & https://datacenters.unix-solutions.be

 

— Voor de redactie, niet voor publicatie —

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Unix-Solutions
Steven Bens
Managing Director
+32 2 400 43 33
steven@unix-solutions.be

DCspine
Armand Rouw
Head of Corporate Communications Eurofiber Group
+316 34851722
armand.rouw@eurofiber.com