MPLS-netwerk uitgebreid

Voortaan kunt u gebruik maken van de Eurofiber-diensten op basis van een uitgebreid backbone-netwerk. Eurofiber heeft in 2016 inderdaad een belangrijke investering gerealiseerd in de uitbreiding van het MPLS-netwerk. MPLS of Multiprotocol Label Switching, vormt de ruggengraat voor diensten als Ethernet, internet, VPN en Secure Cloud Connect.


Sinds het begin van dit jaar beschikken we over 17 aansluitpunten, verspreid over België en Luxemburg, ten opzichte van 4 knopen begin 2016. Dit netwerk maakt deel uit van onze Eurofiber Benelux netwerk met in totaal 86 knooppunten.

Door de aanleg van dit MPLS-netwerk kunnen we onze klanten een hogere uptime en betrouwbaarheid garanderen.

’Dual-homed’-klantaansluiting laat bijvoorbeeld toe om de centrale klantlocatie (zoals customer headquarters) van hun VPN-netwerk te verbinden via gescheiden fiber optic-routes naar twee verschillende MPLS-aansluitpunten.

Door de densiteit van ons MPLS-netwerk te verhogen, werd de ‘latency’ tussen de verschillende klantlocaties van het VPN-netwerk geoptimaliseerd. De MPLS-switching gebeurt inderdaad dichter bij de klantlocatie.

Gebruikers van business kritische applicaties zoals VoIP, video, private en publieke clouddiensten genieten van een nog betere responstijd. Bovendien kunnen additionele klantlocaties sneller en op een eenvoudige manier geïmplementeerd worden.

[ssbp]