MEF CE 2.0 certificering

We zijn heel trots dat het Eurofiber als eerste in de Benelux gelukt is om de Carrier Ethernet (CE) 2.0 Certificering van het Metro Ethernet Forum (MEF) te ontvangen.


Het MEF faciliteert een internationale samenwerking tussen leveranciers en operators door producten en diensten te standaardiseren. Het stelt daarvoor wereldwijd voorschriften op, die internationaal exact dezelfde levering van Ethernetverbindingen moet garanderen. Het MEF biedt met deze certificering een onafhankelijke, externe validatie van onze dienstverlening, en dan specifiek van de standaardisatie van Ethernet Access verbindingen tussen onze klanten en de netwerken van carriers en providers.

Team-effort

Het projectteam van Eurofiber Nederland is sinds de zomer van 2016 bezig geweest met een grote verscheidenheid aan tests, om vast te kunnen stellen of onze Ethernet verbindingen met de juiste instellingen foutloos, zonder verlies van MB’s over lange afstand geleverd werden. Hiervoor werden aan beide zijden van de verbinding ‘probes’ geplaatst.

Kwaliteitsgarantie

Met deze certificering biedt Eurofiber de klant betrouwbaarheid en kwaliteitsgarantie. Het gaat dan met name om de end-to-end configuratie van de netwerken van Eurofiber en die van andere providers en carriers. Het certificaat bevestigt dat onze verbindingen worden geleverd zoals exact gespecificeerd qua snelheid, quality-of-service en andere instellingen en dat het op de voorgeschreven manier aansluit op de apparatuur en het netwerk van de klant

De afgelopen periode is onze dienstbeschrijving aangepast en het netwerk geconfigureerd. We zijn inmiddels toegevoegd aan het MEF 2.0 register met de diensten E-Access EPL, E-Access EVPL en E-NNI. Documentatie en werkinstructies worden zorgvuldig aangepast en de nieuwe MEF en Carrier CE 2.0 Certificering wordt verwerkt in ons productportfolio, zodat we in staat zijn om de nieuwe certificering extern bij klanten te introduceren.

Wat betekent het voor ons?

Voor Eurofiber is deze nieuwe certificering belangrijk vanuit de intrinsieke overtuiging dat we onze klanten optimaal willen bedienen, maar ook omdat we ons continue willen verbeteren op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid. Deze nieuwe certificering past in ons streven naar premium klantbeleving en onderstreept onze hoge kwaliteitsnormen. Onze partners, klanten en leveranciers hechten veel waarde aan deze normen.

[ssbp]