Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Eurofiber draagt maatschappelijk verantwoord ondernemen (Corporate Social Responsibility) hoog in het vaandel en zet zich daarom graag actief in bij allerlei verschillende projecten.


Zo werd het jaar ingezet met een eerste actie waarbij een nieuwe thuis werd gezocht voor afgeschreven IT-materiaal.

Voor het IT-materiaal dat zijn diensten bij Eurofiber had bewezen, zochten we graag een onderkomen waar de computers een tweede leven krijgen. Onze medewerkers konden stemmen voor verschillende projecten en zo werden afgelopen maand de uitgediende laptops en toebehoren overgebracht naar Ter Muren.

Ter Muren is een organisatie in de bijzondere jeugdzorg die zich richt op jongeren en kinderen met een moeilijke thuissituatie. Zo begeleiden ze kinderen, jongeren en hun gezin, ouders, familie of ruimere sociale context die het tijdelijk wat moeilijker hebben of zich in een verontrustende situatie bevinden. Soms vindt een jeugdrechter de situatie zorgwekkend en worden kinderen of jongeren geplaatst, anderen komen er op vrijwillige basis terecht.

Ter Muren zet de laptops in voor de huiswerkbegeleiding van hun kinderen en jongeren. Zo krijgen de kinderen en jongeren toegang tot smartschool, PowerPoint, Word, e.d., allemaal toepassingen die frequent gebruikt worden tijdens de huiswerkbegeleiding.

Voor meer informatie over Ter Muren kunt u terecht op hun website.

[ssbp]