#Testimonial

De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening volste vertrouwen in Eurofiber

RVA-Onem

De RVA liet al in 2001 zijn telecommunicatienetwerk uitbouwen door Eurofiber, toen nog B-Telecom. In 2006 tekende de RVA opnieuw voor 3 jaar. Het contract werd telkens verlengd. De reden is eenvoudig: het glasvezelnetwerk dat Eurofiber voor de RVA installeerde om grote datavolumes uit te wisselen met de lokale RVA-kantoren, voldoet niet alleen, maar overtreft alle verwachtingen. En daarvan profiteren ook de werkzoekenden.

Uitdaging

De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening is een federale overheidsdienst die belast is met de organisatie van de werkloosheidsverzekering en de stelsels voor loopbaanonderbreking en tijdskrediet. Het aantal ‘klanten’ van deze dienst is best wel indrukwekkend, want hij beheert niet minder dan 4 miljoen dossiers en er worden elke maand 1,1 miljoen betalingen uitgevoerd in het kader van de werkloosheidsverzekering. Al deze dossiers werden tot in 2001 op papier bijgehouden, in een gigantisch archief. Het DIGITAR-project van de RVA bracht daar gelukkig verandering in: alle gegevens werden gescand en gedigitaliseerd.

Oplossing

Eurofiber verbond de 30 RVA-kantoren en de centrale administratie met glasvezelkabels. “Eind 2001 hebben wij onze terminals door pc’s vervangen. Wij vroegen Eurofiber om een oplossing die de enorme toename van ons transmissievolume kon opvangen, op dat ogenblik én in de toekomst”, zegt RVA IT manager André Dehon.

“In 2001 deed Eurofiber ons een zeer aanlokkelijk voorstel. Het debiet en de schaalbaarheid van hun op de glasvezeltechnologie gebaseerde telecomdiensten vonden wij nergens anders. In 2006 zijn wij overgeschakeld op ons huidige netwerk. Het ging om meer dan een contractverlenging. Wij wilden een betere capaciteit en meer uitgebreide back-upvoorzieningen. Dus naast een hogere capaciteit ook meer veiligheid en de mogelijkheid om ons debiet op elk ogenblik te verhogen. Door de evolutie op de telecommarkt kregen wij dit allemaal en daalden bovendien onze kosten!” De oplossing van Eurofiber was krachtiger en voordeliger en tegelijk stabieler: door het netwerk te splitsen (2 x 2 Mbps) daalde voor de RVA het risico op een onderbreking.

Voordelen

“Begin oktober 2009 besloten wij om met Eurofiber voort te werken, omdat zij er het best in slagen om de evolutie van onze behoeften te volgen. Maar ook omdat wij altijd vlot en probleemloos met hen hebben samengewerkt”, zegt André Dehon. De RVA heeft ook in de toekomst steeds meer capaciteit en betrouwbaarheid nodig. Er zitten momenteel bijvoorbeeld nieuwe telecomapplicaties in de pijplijn, zoals VoIP-oplossingen, die veel bandbreedte vergen. Door het contract met Eurofiber te verlengen tot 2018, kiest de RVA voor zekerheid.

RVA Alain-Dehon
André Dehon, IT Manager RVA

“In de 15 jaar dat wij het Eurofiber-netwerk gebruiken, was er nooit een probleem.”

 

 

 

 

[ssbp]