#AGC Glass Europe

Perfecte oplossing voor verbinding Belgische en Europese sites

AGC Glass

Bij AGC Glass Europe wordt de centrale netwerkinfrastructuur steeds belangrijker. In het kader van een moderniseringsslag ging het bedrijf op zoek naar nieuwe netwerkpartners in alle Europese vestigingslanden. In ons land bevinden zich de hoofdzetel en de twee belangrijkste datacenters van AGC Glass. Daarom stelde het bedrijf extra hoge eisen aan zijn nieuwe Belgische partner. Eurofiber bleek de ideale match.

De uitdaging

Als onderdeel van de grootste vlakglasproducent ter wereld produceert, verwerkt en verdeelt AGC Glass Europe vlakglas voor de bouw, de autosector en de solar-industrie. Met het oog op de centralisatie van de talrijke toepassingen en communicatiemiddelen van de verschillende sites van AGC, is het netwerk essentieel voor het goed functioneren van de groep. Ook in België was het voor de Europese organisatie van vitaal belang om de juiste keuze te maken. “Onze hoofdzetel en onze twee voornaamste datacenters bevinden zich hier, België ligt in het hart van ons Europees netwerk. We zochten dus een uiterst betrouwbare partner”, zegt Guy Vanderperren van de afdeling ICT Infrastructure – Corporate Network van AGC Glass Europe.

De oplossing

Vandaag beschikken alle Belgische sites van AGC, na een vlekkeloze implementatie, over een Ethernet VPN via glasvezel met minimale bandbreedte van 10 Mb/s. Belangrijkere sites, zoals in Mol, Fleurus en Moustier, hebben een verbinding van 20 Mb/s of zelfs 50 Mb/s om grotere datavolumes te kunnen verwerken. AGC Glass Europe profiteert van zeer hoge Service Level Agreements, gebaseerd op een volledig dubbel uitgevoerde backbone uit glasvezel.

De voordelen

Het grootste voordeel van het netwerk van Eurofiber zijn de kortere verbindingen. Het optische glasvezelnetwerk volgt namelijk voor een groot deel de spoorwegen. Door dit uitgebreide netwerk kan Eurofiber oplossingen op maat aanbieden en een optimale beschikbaarheid van het circuit garanderen. De internationale knooppunten (POP’s of Points of Presence) zorgen ook buiten de landsgrenzen voor een ononderbroken verbinding. AGC Glass kan bovendien rekenen op de diensten van het Network Operations Centre van Eurofiber. Dit monitort het netwerk 24 uur op 24, 7 dagen op 7 en grijpt in wanneer zich een probleem voordoet.
AGC Guy

“We zochten een uiterst betrouwbare partner voor België, als hart van ons Europese netwerk. Het netwerk van Eurofiber dekt onze 20 Belgische sites, verzekert een uniforme en kwaliteitsvolle communicatie en is gemakkelijk te beheren.”

Guy Vanderperren, ICT Infrastructure – Corporate Network, AGC Glass Europe

 

[ssbp]