Eurofiber op het IT infrastructure datacenters congres

Infrastructure datacenters Event vond plaats op 19 oktober 2017 in het congrescentrum De Montil in Affligem. Met 310 bezoekers kende de beurs een ongeziene bijval.


De federatie FEE brengt i.s.m. LAN News, jaarlijks belangrijke aspecten rond datacenter infrastructuur samen. Denk aan racks, power supplies, data security, cooling, tests, traffic management, cloud en cloud computing, data retention, monitoring… Boeiende thema’s als bouwen, beveiligen, monitoren en managen zijn aan bod gekomen met vragen rond koeling, power en connectiviteit, over virtualisatie, IT/Cloud transitie en datacenter technologie. Tijdens deze editie was er ook aandacht voor security, storage en telecom. Tussen al dit datacentergeweld kon Eurofiber uiteraard niet ontbreken als standhouder en met een gastspreker. Het is als het ware onze natuurlijke habitat: letterlijk en figuurlijk temidden van de datacenters.

datacenter interconnection, next generation

Lex Wils, Innovation Officer bij Eurofiber Nederland, bracht een interessante uiteenzetting over Next Generation datacenter interconnection met name het innovatieve online platform DCspine.

Het is een volledig geautomatiseerd, schaalbaar, datacenter interconnectieplatform met hoge capaciteit, gebaseerd op de nieuwste software netwerkontwikkelingen. Met DCspine kunt u verbinding maken met de services die u nodig hebt, wanneer u ze nodig hebt. DCspine kan worden gezien als de virtuele Meet-Me-Room voor alle verbonden datacenters. DCspine maakt het net zo gemakkelijk om te ‘cross-connecten’ tussen datacenters als binnen een datacenter. DCspine biedt online producten die kunnen worden besteld via de DCspine-portal. De producten worden 24/7 aangeboden via de portal en het is op elk moment mogelijk om bestellingen te plaatsen, te wijzigen of te verwijderen. DCspine is voornamelijk gericht op datacenters en cloudservice.

DCspine connecteert meer dan 30 datacenters, voorlopig evenwel enkel beschikbaar in Nederland.

[ssbp]