Eurofiber bij de top 3 in de Belgische glasvezelmarkt

Uit een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door marktonderzoeksbureau iVOX blijkt dat Eurofiber de 3de plaats bekleedt in België als het gaat over het aantal glasvezelverbindingen in de B2B-markt.


In de top 3 van zaken die gebruikers van glasvezel het belangrijkst vinden bij een leverancier van glasvezelverbinding komen kwaliteit van het netwerk, marktconforme prijs en betrouwbaarheid het meest naar voren.

Bij de ondervraagde B2B’ers die momenteel gebruik maken van glasvezel, heeft immers de prijs, bandbreedte en security de grootste rol gespeeld bij hun keuze voor de huidige leverancier. Ook het feit dat een leverancier 24/7 bereikbaar is voor network monitoring, een uitgebreid netwerk en een ongelimiteerde bandbreedte heeft een positieve invloed op de keuze van leverancier.

In vergelijking met de concurrenten scoort Eurofiber vooral goed op gebied van ‘prijs’.

Van de bedrijven die momenteel nog geen gebruik maken van glasvezel overweegt meer dan de helft om in de toekomst over te stappen, voornamelijk omdat het sneller is, betere kwaliteit biedt en betrouwbaarder is.

Hoewel Eurofiber niet de bekendste glasvezel- en breedbandinternetleverancier vormt, kan het bedrijf zich gerust meten met de allergrootsten.